Пошук систематичного підходу до забезпечення безпеки продуктів харчування, та попередження появи можливих ризиків, з якими кожного дня зустрічаються наші фермери, особливо у період воєнного стану, спонукав Львівську Аграрну палату до організації та проведення 18 серпня виїзної зустрічі міжнародних аудиторів- консультантів з системи сертифікації за стандартами НАССР, ІSO,Global GAP до кількох фермерських господарств нашої області, різних за обсягами і профілем вирощування сільгоспкультур та виробництва молока, м’яса, крафтових сирів та нішевих культур.
Під час зустрічі з фермерами обговорювали практичні питання. Що дасть фермеру отримання сертифікату. По перше це нові можливості доступу на ринок. Попит на безпечну продукцію на ринку зростає.
Майже всі оптові покупці, торгові мережі та рітейлери вимагають підтверджувати безпеку харчових продуктів не тільки сертифікатами безпеки на сам продукт, а й сертифікатами безпечного виробництва. Запровадження такої системи сертифікації дає можливість виробникам вивести свою продукцію на ці канали збуту, а також без зайвих заморочок виходити на зовнішні ринки.
Джерело: Львівська Аграрна палата