4 липня представники Львівської Аграрної палати в рамках моніторингової місії відвідали установи Жовківської територіальної громади, які приймають участь у Програмі інституційного харчування.
Зокрема, керівник Палати Ігор Вуйцик та регіональний координатор Програми Анна Кущак побували у комунальному закладі Львівської обласної ради "Багатопрофільний навчально-реабілітаційний центр "Злагода" , де навчаються та проживають 160 дітей з інвалідністю. Під час візиту вони оглянули харчоблок і склад, у якому зберігається продукція та поспілкувалися з персоналом установи.
Завідуюча учбовою частиною Галина Куфальська зазначила, що надані продукти дуже хорошої якості, а страви з них дуже смакують вихованцям закладу. Особливо діти полюбляють випічку – пиріжки, булочки, рогалики які постійного готують кухарі, оскільки харчоблок обладнано потужною електропіччю.
Ігор Вуйцик наголосив на важливості дотримання умов зберігання наданої продукції, проінформував персонал про необхідність чіткого дотримання температурного режиму та вологості у складському приміщенні, а також зазначив про потребу вести журнал обліку терміну придатності продуктів, що надходять від Всесвітньої продовольчої програми ООН.
Також представники моніторингової групи надали для розміщення в установі 2 постери, яких не було розміщено у приміщенні харчоблоку, та пам’ятку про вимоги до складського приміщення і умов зберігання продуктів.
У комунальному некомерційному підприємстві "Жовківська лікарня" Жовківської міської ради члени моніторингової групи провели зустріч з директором Москв'яком Євгеном Йосифовичем, під час якої обговорили переваги участі закладу у Програмі інституційного харчування Всесвітньої продовольчої програми ООН, вимоги до зберігання наданої продукції, її облік та використання.
«Продукти харчування, які надходять від Всесвітньої продовольчої програми ООН є значною допомогою для лікарні. Ми зараз активно проводимо ремонтні роботи у лікувальних корпусах, на що потрібні значні кошти. Завдяки поставленим продуктам ми маємо економію бюджетних коштів на видатки з харчування і можемо спрямувати ці кошти на найбільш необхідні роботи. Ми вдячні Львівській Аграрній палаті, Всесвітній продовольчій програмі ООН за надзвичайно важливу справу, яка є дуже потрібною та своєчасною» - зазначив Євген Москв’як.
Представники моніторингової групи мали можливість перевірити умови зберігання продуктів у лікарні, побували на кухні, де цього дня готували молочний суп з макаронами та гречану кашу із продуктів, які були поставлені у червні в рамках Програми інституційного харчування, а також ознайомилися з меню на тиждень і побачили журнал обліку отриманої продукції із зазначенням терміну її придатності.
Результати моніторингу свідчать про те, що відвідувані установи добросовісно виконують вимоги щодо зберігання та використання наданої гуманітарної допомоги, з користю для своїх підопічних задля покращення якості їх життя і здоров’я.
Джерело. Львівська Аграрна палата