25 жовтня у Львові при підтримці Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА відбувся семінар Збереження та валоризація традиційних продуктів у Львівській області, який реалізується в області при підтримці Франції.
Із вступним словом до учасників семінару звернулися перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський і директор Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА Наталія Хмиз.
Старший експерт проекту Анжель Постоль представила учасникам семінару результати досліджень, які здійснювалися на території Львівської області з серпня 2016 року.
Представник Аграрної Палати Дром (Франція) Беноа Шовен Бюту розповів учасникам семінару про досвід використання географічних зазначень при просуванні на ринок продовольчих товарів у країнах ЄС, зокрема з урахуванням французької практики.
Учасники семінару визначили перелік перспективних традиційних продуктів, які варто розвивати відповідно до сучасної європейської концепції щодо валоризації та просування сучасних харчових продуктів на регіональному рівні.
Участь у семінарі прийняла заступник голови управи Львівської Аграрної палати Ганна Кущак, керівники фермерських господарств області, науковці та практики.