Впровадження сучасних стандартів з харчової безпеки на підприємствах агропродовольчого підкомплексу забезпечує переваги для виробників на національному та світовому ринках.
При підтримці ТОВ «Юридична компанія «Ейч.Ді.Партнерз» і компанії «Бюро Верітас Сертифікейшн Україна» для підприємств харчової та переробної промисловості Львівщини 30 червня у місті Тернопіль проведено спеціалізований семінар на тему: «Міжнародні стандарти харчової безпеки в Україні». Участь у заході прийняли також представники від Львівської Аграрної палати.
Генеральний директор «Бюро Верітас Сертіфікейшн Україна» Анатолій Звон розповів про існуючі міжнародні системи сертифікації виробників сільськогосподарської продукції і продовольчих товарів, зокрема IFS, BRС, FSSC та інші, що дозволять краще гарантувати безпечність харчової продукції.
Представник ТОВ «Компанія управління бізнес-процесами» розповів про досвід автоматизації процесів обліку на всіх виробничих етапах впровадження системи харчової безпеки на підприємствах.
Інформацію про практичний досвід впровадження стандартів харчової безпеки учасники семінару дізналися на прикладі ПрАТ «Тернопільський молокозавод». Голова правління молокозаводу Віталій Ковальчук розповів, що підприємство займає друге місце за обсягами виробництва молокопродуктів у Західній Україні. Крім того, продукція під ТМ «Молокія» займає сьоме-восьме місце на національному ринку кефіру, йогуртів і питного молока. Віталій Ковальчук детально зупинився також на досвіді впровадження схеми сертифікації виробництва FSSC 22000, оскільки виробництво продукції високої якості закладено в основу філософії успішного бізнесу підприємства.
Учасники семінару - представники ТОВ «Молокозавод Самбірський», ПрАТ «Компанія Ензим», ТОВ «Кондитерська фабрика «Ярич» та інших підприємств Львівщини відвідали виробничі потужності сучасного молокозаводу, який активно співпрацює з аграріями області, зокрема і членами Львівської Аграрної палати.