1 жовтня у Львові при підтримці Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) на базі Національного університету “Львівська політехніка” відбувся круглий стіл на тему: “Харчові відходи: відповідальне споживання”. Учасниками круглого столу стали представники громадськості, науковці, фахівці департаменту агропромислового розвитку та департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
Із вітальним словом до учасників круглого столу звернулася голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, яка охарактеризувала проблемні питання поводження із харчовими відходами в Україні. Недоліками в зазначеному питанні є законодавча невизначеність діяльності, що обмежує відповідальність виробників за утилізацію непридатних продовольчих товарів.
Координатор проекту ООН Олена Пащенко розповіла про діяльність ФАО в Україні щодо вивчення громадської думки шляхом анкетування населення і підприємства-виробники продовольчих товарів стосовно технологій утилізації продовольчих товарів.
Професор НУ “Львівська політехніка” Мирослав Мальований у своєму виступі акцентував увагу на технології утилізації продуктів харчування, які використовуються в країнах ЄС.
Консультант ЛКП “Зелене місто” Геннадій Боровко розповів про інформаційну кампанію підприємства щодо раціонального використання відходів серед мешканців міста Львова. Важлива увага в доповіді Г. Боровка приділялася технологіям утилізації відходів підприємств харчової промисловості через виробництво біогазу.
Науковці інших вишів Львівщини розповіли про раціональні шляхи утилізації відходів галузі тваринництва, заходи екологічного просвітництва тощо.
Участь у круглому столі прийняли члени Львівської Аграрної палати