В п'ятницю, 22 березня Львівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів стала місцем продовження тренінгів для тренерів щодо нових підходів до роботи дорадчих служб та дорадників у сучасному цифрово-орієнтованому світі щодо підвищення ефективності вирощування та продажу плодоовочевої продукції.
З виробництвом та переробкою плодоовочевої продукції учасників ознайомив Грем Дейл та Андрій Галяс експерти Проекту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA).
Своїм незбагненним, досвідом та корисними порадами, які спрощують процес для досягнення мети поділилася голова сільськогосподарського кооперативу «Дари Берегівщини» Еріка Шапочка. Вона розповіла присутнім про щоденні виклики та алгоритми спільних консолідованих продажів на експорт плодово-ягідної продукції групами фермерів із Закарпаття.
Надзвичайно корисну інформацію щодо оновлення поточних і запланованих грантових програм ФАО та процесу подання заявок донесла керівниця Львівського офісу Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Ганна Антонюк, та тренер з написання бізнес планів ФАО Іван Корякін.
В дискусіях, питаннях, відповідях про ланцюги створення доданої вартості та ринкової інфраструктури у ягідництві прийняли участь всі учасники тренінгу.
Підводячи підсумки Річард Розвадовскі – ключовий експерт, проекту ЄС «Інституційна та політична реформа дрібномасштабного сільського господарства в Україні» (IPRSA) разом з керівником Львіської Аграрної палати Ігорем Вуйциком вручили слухачам сертифікати про успішне проходження курсу з підвищення ефективності вирощування та продажу плодоовочевої продукції.
Джерело. Львівська Аграрна палата