29 травня відбувся тренінг « Зміцнення співпраці між виробниками та переробниками ягідної та овочевої продукції за допомогою впровадження грантової програми з підтримки агрегаційних моделей» , організований Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО) виробників та переробників овочевої та ягідної продукції.
Метою заходу було об’єднання агрегатів та мікро- і малих виробників овочів та ягід для налагодження партнерських зв’язків та розвитку сталих ланцюгів постачання у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях.
Від Львівської Аграрної палати у заході прийняла участь Анна Кущак, заступник голови Палати.
Із вітальним словом до учасників звернулася Тетяна Борушак, заступниця директора департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.
Учасники тренінгу отримали корисну інформацію про програми грантової підтримки ФАО та ЄС для виробників овочів та ягід: результати та напрями подальшої співпраці від проектної менеджерки, голови офісу ФАО у Львові Ганни Антонюк.
Про практичні аспекти виконання вимог законодавства щодо безпечності та якості харчових продуктів у сфері виробництва й обігу продукції рослинного походження розповів Юрій Оглашенний, експерт з безпеки харчових продуктів та імплементації харчового законодавства ФАО.
Міжнародний досвід роботи з дрібними постачальниками сировини представила Ірина Кухтіна, технічна експерта ФАО з питань розвитку ланцюжків доданої вартості у секторі ягідництво.
Активні дискусії проходили під час презентацій від агрегаторів: учасники жваво обговорювали асортимент продукції, потенційні моделі взаємовигідної співпраці для обох сторін у побудові сталого ланцюжка постачання.
На завершення учасники семінару контактною інформацією для налагодження подальших робочих зв’язків і співпраці.
Джерело: Львівська Аграрна палата